Kabel-tv Service

(Snabbt på plats när olyckan är framme)

I framtiden ser vi inte så mycket ombyggnader på kabel-tv sidan utan satsar på service som är vår främsta egenskap då erfarenheten är stor på företaget. Redan på 80-talet började vi med kabel-tv service i Skaraborg, Dalsland, och delar av Närke åt Kabelvision, alltså dagens Tele2. I takt med att Com hem växte i början av 2000-talet ökade deras servicebehov och då vi haft ett gott samarbete under en längre tid så föll valet på oss när de 2005 skulle välja servicepartner för regionen. Vårt samarbete innebär att vi idag utgör 4/6 delar av servicestyrkan i distriktet och innefattar dygnet runt beredskap på deras Fiber-Coax nät. I övrigt har vi jobbat, och jobbar ständigt med preventiva underhåll, allt för att ligga steget före och försöka förebygga de fel som kan uppstå.

På sista tiden har fibertransmission växt sig allt starkare även på kabel-tv marknaden detta via fibernoder som omvandlar optisk till elektrisk signal. Vi blir allt oftare tillfrågade att hjälpa till vid fibernod-installationer, bland annat av energibolag

Utför service åt ComHem.

 

Att bygga och uppgradera kabel-tv nät har vi gjort sedan 80-talets mitt.  Vi har byggt allt från kompletta statsnät till små villanät. På senare år har fokus legat på uppgradering och vår främsta kund har varit Com hem. Det har dock inte hindrat oss från att hjälpa andra stora operatörer på marknaden. Vi har dessutom under en period av två år byggt kabel-tv i Oslo åt Canal Digital.

 

När utvecklingen gått framåt på TV fronten med allt bättre upplösning på apparaterna har bättre bildkvalitet efterfrågats än vad den gamla analoga tekniken kunnat erbjuda.

 På uppdrag av fastighetsägare har vi uppgraderat deras befintliga analoga kabel-tv genom att även sända ut den marksända digitala signalen känd som ”boxer-signal”. Denna lösning har lämpat sig bra där någon av de stora operatörerna inte funnits i närheten så anslutning blivit för dyr alternativt inte varit genomförbar, exempelvis i småorter. Det har dock hänt att fastighetsägare önskat ett ”öppet” nät och valt detta alternativ av den anledningen.

 

 

 

 


 

« Tillbaka Entos allt för din hemsida