Om oss

Elektronikhuset är ett lättrörligt och nytänkande teleteknikföretag med lång erfarenhet och tydligt kundfokus. Vi har kunskapsbredden för att hjälpa våra kunder med allt de behöver – och engagemanget som krävs för att göra det riktigt bra.

Elektronikhusets kompetens spänner över stora arbetsområden och kundgrupper. Vi är i dag en av de mest kompletta och erfarna aktörerna i vår bransch, med en bredd som få kan matcha. Våra kunder är allt från stora branschaktörer till elinstallationsföretag och fastighetsbolag. Oavsett vad vi gör eller vem vi jobbar för drivs vi av samma sak: En genuin vilja att hjälpa våra kunder.

Vad gör vi?

Wifi

Elektronikhuset har heltäckande kompetens när det gäller wifi och nätverksinstallationer i alla storlekar.

Fiber

Elektronikhuset är en komplett partner när det gäller fiberprojekt i alla skeden och storlekar.

Kabel-tv

Elektronikhuset är den enda aktören i Sverige som erbjuder högsta kunskapsnivå kring installation och service av alla typer av kabel-tv-system.

Specialtjänster

Elektronikhuset har bred kompetens när det gäller en mängd tekniska specialinstallationer.

Vår historia

Berättelsen om Elektronikhuset bygger på fyra eldsjälar, tre bolag och ett ständigt driv att lösa människors problem. Den sträcker sig över flera decennier – här berättar vi den i kortformat.

Allt startade i Mariestad 1988. Radiohandlaren Norlanders radio och tv hade bestämt sig för att sälja sin verkstadsdel, där radio-, tv- och videoapparater reparerades på löpande band, och fyra av företagets anställda valde att slå till. De mångåriga kollegorna Sven-Inge Johansson, Pehr Mathiason, Ingvar Eriksson och Kent Gullbrand köpte Norlanders service AB och blev därmed i ett slag både företagare och kompanjoner.

Tack vare kabel-tv:ns inmarsch på den svenska marknaden fick kvartetten en rivstart. Via det nystartade dotterbolaget Antenn-Teknik fick de uppdraget att bygga kabel-tv-nät i Mariestad och fem andra kommuner, vilket gav dem och deras anställda fullt upp.

När den värsta kabelboomen hade lagt sig kom nästa tekniska innovation: Parabolantennerna. Till en början arbetade företaget med att serva parabolinstallationerna, men snart tog de även över anläggningar till egen regi. Som mest hade de 120 sådana anläggningar – så kallade kabelöar – runtom i Skaraborg.

En bit in på 1990-talet bestämde sig företagarna för att bredda sig ytterligare. Genom att köpa upp Mariestadsföretaget All-Elektronik, som var specialiserade på IT och telefoni, blev paletten komplett. Till en början drevs alla tre bolagen parallellt, men ganska snart bestämde sig kompanjonerna för att samla hela sin verksamhet under samma paraply. Det heltäckande Elektronikhuset var fött.

Samtidigt fick Elektronikhuset ytterligare ett ben att stå på – mitt ute i världshaven. Via Varaföretaget Emtunga Solutions AB blev bolaget nämligen en aktör i offshore-segmentet. Varaföretaget levererade bostadscontainrar till oljeplattformar runtom i världen, och Elektronikhusets roll blev att testköra och kontrollera containrarnas alla teleinstallationer. Ibland genomfördes uppdragen på Arendalsvarvet i Göteborg, men lika ofta reste Elektronikhusets experter till exempelvis Norge, Brunei, Irland, Singapore och Azerbajdzjan. Dessa uppdrag fortsatte en bra bit in på 2010-talet.

Även början av 2000-talet blev en händelserik tid hos Elektronikhuset. Innovationen att leverera bredband via kabel-tv-uttaget spreds över landet och konceptet Tre hål i väggen blev ett välkänt begrepp. Elektronikhuset tog en viktig roll i den skaraborgska utbyggnaden och fick därmed ett nytt uppsving. Ungefär samtidigt började bolaget också att arbeta med service och jourverksamhet för storbolaget Comhem (nuvarande Tele2) i hela Skaraborg.

Sedan dess har Elektronikhuset fortsatt att utvecklas i samklang med tekniska innovationer och sina kunders behov. De senaste åren har bolaget bland annat byggt stora stadsnätsfiber åt framför allt VänerEnergi, byggt fastighetsnät (fiber eller koppar) till flerfamiljshus och utfört många nischade och tekniskt utmanande uppdrag kring exempelvis mobiltäckning och hörslingor. Via storkunden Tele2 är kabel-tv fortfarande ett viktigt och till och med växande segment.

I dag ägs Elektronikhuset av Sven-Inge Johansson och hans son Linus Johansson, som också är bolagets vd. Deras bolag är på många sätt helt annorlunda än när de fyra kollegorna startade 1988 – men det stora engagemanget och den genuina viljan att hjälpa kunderna är detsamma.

Wifi & Nätverk

Elektronikhuset har heltäckande kompetens när det gäller wifi och nätverksinstallationer i alla storlekar. Vi har lång erfarenhet av att projektera, designa och bygga kompletta nätverk, såväl trådlösa som trådbundna.

Med gedigen kunskap och de senaste projekteringsverktygen hjälper vi er hela vägen, från planering och projektering till slutmätning och systemgaranti. Kontakta oss i ett tidigt skede för bästa resultat.